Thursday, 14 April 2011

Minggu Orientasi Universiti Blogger Malaysia (UBM) !

heyy korang . . ;)
Cik Scha nak citer nie
walaupun Scha ta dpt
tawaran dari Universiti yg Scha nak
sekurang- kurangnya
Scha dapat masuk Universiti Blogger Malaysia nie . .
sebenarnya Scha still lagy terkejut dengan
kewujudan universiti alam maya nie . .
macam tak percaye je ade kann . .
pastu senang pulak terima student . .
thax yaww ! ;)
                 hehe~~

so nie first assignment Scha . .
*prof . . Scha blogger girl yang baru so tataw banyak mende lagy . .
sile bagi tunjuk ajar ye ? ;)

Tajuk Assignment : Minggu Orientasi Universiti Blogger Malaysia (UBM)

















*Nie kira macam pengenalan diri la kan ?

1) Nama anda dan nama blog anda ?

Nama         : Siti Nor Shamimie
Nama Blog : The Scene of Life . .

2) Sejak bila mula berblog ?

Kalau ikutkan Scha ni kire budak freshie laa
baru je nak berkenalan dengan blog nie ..
Start 01 April 2011
dan sampai sekarang dan selamanya . . InsyaAllah ;)
kalau ade pape yang perlu atau cadangan dari pihak universiti
pasal blog Scha bagitau je la ehh ?
bolehh update kasi gempak sikit . . heee ;D

Scha budak baru belajar
kalau salah tolong tunjuk kan ye ? ;)




3) Pendapat bagi dunia blog masa kini ?

Bagi Scha blog nie banyak baik dan buruk nye .
atas individu tu sendiri nak guna blog nie pada baek atau buruk .
Blog nie macam diari seseorang tu sendiri
dorang boleh luahkan apa saje yang dorang rase
dorang boleh ceritekan apa saje yang dorang nak
dorang boleh buat duit dengan blog nie
dorang jugak boleh cari kawan baru dalam dunia blog nie . . ;)
TAPI !
blog boleh jadi buruk bile
korang buat bende2 ta elok dalam nie .
macam post bahan2 lucah
buruk2 kan orang lain dalam blog
mengaibkan orang lain
n bla bla bla . .
*cakap lebih2 karang korang marah pulak
ye la tu blog korang suke aty korang la kan nak buat ape. .
ye dakk ? hehe ;P
nie pendapat Scha jee . .





4) Pandangan anda mengenai Institut Pengajian Tinggi
    Maya (IPTM) .

Well , IPTM nie yang pertame di Malaysia .
Sangat AMAZING ! HEBAT !
wahhhh . . sangat freshh lagy .
hehe sangat suka kannye ! Sangat senang nak masuk UBM nie .
PLUSS IPTM nie ta perlu bayar punn . .
tade fee kan ?
kalau ade pun nanti tak kesah lahh janjy da dapat masuk u .
banyak bende boleh belajar dekat sini .
Melalui medium nie para blogger boleh mngeratkan silaturrahim
dan saling berkenalan antara satu sama lain
1 MALAYSIA kann .
;)
IPTM nie sangat advance . bagi peluang pada
sesiapa saje atok nenek mak ayah kakak abang adek cucu cicit
sume lahh  hehe ;)
untuk menjadi seorang Mahasiswa dan Mahasiswi .
Macam2 info boleh dikongsikan bersama .
Macam2 benda boleh dibuat bersama .
Macam2 pertandingan boleh dianjurkan bersama .
Macam2 perniagaan boleh dijual bersama .
hehe ~~
apape pun IPTM nie sama macam institusi pengajian tinggi yang lain .
kene buat assignment , ade profeser , dan lain2 .
cume yang BERBEZA nya ia di Alam Maya .;)

*Scha dah mula mengarutt . .sorry ;)





-----------------------------------------------------

p/s : koarang jom la sekali join UBM nie . .
       tarikh tutup permohonan 14 April 2011 (12.00 tgh malam)
       tak perlu bayar yuran punn
       dan tak perlu dengar prof membebel2 kat depan mate . .
       hehe jum join ! klik link : http://ubmalaysia.blogspot.com/

Universiti Blogger Malaysia (UBM)
Universiti Alam Maya
Universiti Di Hujung Jari
Universiti Tanpa Stress
Universiti Sepanjang Hayat !





Annyeoo ~
Scha Azmi ;)

12 comments:

  1. hai
    sy pun student UBM gak
    kelas Medic...hahahaha
    btw, nice blog, simple...pinky dot dot dot..
    :)
    jom sama2 follous2..
    heeeeeee

    aCap
    ke blogku

    ReplyDelete
  2. heyy . . ;)
    hehe
    blogg nie baru lagy . .
    budak freshie kann ;)
    hee btw thxx

    ReplyDelete
  3. Nice Blog... slamat datang ke UBM ^.^

    ReplyDelete
  4. thax prof kyerull ;)
    sila bagi tunjuk ajar ;)

    ReplyDelete
  5. wah!! fresh lg nih..hahah,baik,prof tnjuk ajar k.. keep in touch ngn bloger len t

    ReplyDelete
  6. okeyy prof ! no hall punye ! ;)

    ReplyDelete
  7. Follow dari UBM
    dah follow blog ini jom follow balik ok
    jom join Bloglist 1 bulan bersama dunialelakimaskulin.com ok

    http://www.dunialelakimaskulin.com/2011/04/bloglist-1-bulan-bersama.html

    ReplyDelete
  8. dtg melawat sahabat seuniversiti..
    UBM~pend keusahawanan..
    feel free dtg lawat ea~

    http://safiyahezora.blogspot.com/2011/04/minggu-orientasi-ubm-mari-berkenalan.html

    ReplyDelete
  9. datang melawat teman UBM..
    selamat berkenalan...

    ReplyDelete
  10. Bakri Hussin : thx okeyh ? nnty ptg sy
    follow ;)
    Sient Thinker : mekasehh nanty sy dtg okayy?
    Miss Anisah : smat berkenalan jugak ;)

    ReplyDelete